HİJYEN, YERİNDEN EDİLMİŞ KİŞİLERİ FİNANSAL OLARAK ZORLAR – WATAN

HİJYEN, YERİNDEN EDİLMİŞ KİŞİLERİ FİNANSAL OLARAK ZORLAR..WATAN'IN HİJYENİ İYİLEŞTİRME PROJESİ

COVID-19’un korkunç yayılımıyla birlikte sağlık durumu her geçen gün daha da kötüleşmeye devam ediyor. Bu nedenle, bu zamanlarda kişisel hijyen bilincini yayma ihtiyacı, yerinden edilenlerin bazı yüklerini hafifletmek için son derece önemli hale geldi ve bu amaçla büyük bir proje başlatıldı.

yardım sağlandı: Quneitrat, Badlaha, Noor Halab, El-Ghufran, El-Atlal ‘Termanin’, El-Fadl ‘Termanin’, El-Salam ‘Burj Al-Nimra’, Karakat, Hass ‘Kawkab’, Abyadh. Ve sağlanan hizmetler şunlardı:

-Tanklardan steril su temini.
-Katı atıkların uzaklaştırılması.
-Septik tankların temizlenmesi.
-Gerekli ekipman da dahil olmak üzere kuyuları çalıştırmak için güneş enerjisi sistemlerinin sağlanması.
-Kanalizasyon şebekelerinin uygulanması.
-Su şebekelerinin uygulanması – işletme maliyetlerini karşılanması.

Proje bu yılın başında başlatıldı ve Ağustos ayının sonuna kadar elde edilen en önemli kilometre taşlarından bazıları:

1-Güvenli su temini, teknik çukurlar ve katı atıkların giderilmesi gibi günlük hizmetlerin sağlanması için çalışmaların başlatılması.

2-İhalelerin hazırlanması (kanalizasyon, su şebekeleri, güneş enerjisi) ve müteahhitlerin seçimine yönelik cevapların değerlendirilmesi.

En son güncellemeye dayanarak, projenin başlangıcından bugüne kadar bu hizmetlerden yararlananların sayısı 1818 aileye, yaklaşık 11200 kişiye ulaştı.

Yani aşağıdakiler tamamlandı:

-Dışarıdaki, sokaklara sızan ve çok fazla kir ve hastalık içeren bataklıkların oluşmasına neden olan sudan kurtulmak.

-Komşu tarım arazilerini sulamak için topaklanan çukurdan çıkan sudan yararlanmak.

-Neden, steril su tüm aileler ulaşır, mali yükünü biraz hafifletmek de güvenceye alırken, bu nedenleri ortadan kaldırarak, bu kamplarda hastalıkların görülme oranı azaldı Kamplardaki hastalık oranını düşürmek için tüm ailelere steril suyun eriştiğinden emin olarak, onların finansal yükünü azaltırken aynı zamanda hastalığa sebep olan nedenlerin kaynağını ortadan kaldırmak.

Bu hizmetlerin aşağıdakilere katkıda bulunması bekleniyor:

-Kişisel hijyenin artması ve kamplardaki temizliğin iyileştirilmesi sayesinde hastalıkların ve salgın hastalıkların yayılmasını azaltılması.

-Düşük gelirli aileleri, dulları ve özel ihtiyaçları olan insanları desteklenmesi ve bu aileler üzerindeki mali yükün hafifletilmesi.

-Farkındalık kampanyaları yoluyla kamplarda bulunanlar için kaliteli kişisel hijyenin önemini vurgulanması.

-Yaşadıkları durum ve COVID 19 virüsünün yayılmasının etkileri nedeniyle kamp sakinlerinin yaşadığı baskıların azaltılması Kamplardaki katı atıkların özel bir ortama aktarılarak güvenli bir şekilde bertaraf edilmesi.

-Banyo bloklarının bakımı, restorasyonu ve inşası, kanalizasyon sisteminin inşası ve asfaltlanarak yolların iyileştirilmesi yoluyla kampların altyapısının desteklenmesi.

-Bu, çalışma ve hareketin önündeki engelleri kaldıracaktır.

-Gelecekte kullanılabilecek ve daha fazla sayıda yararlanıcıyı barındıracak şekilde genişletilebilecek bir kanalizasyon şebekesi kurulması.

-Güvenli ve sağlıklı bir ortam sağlanması

DECLINE