SINIRLARIN ÖTESİNDE HAYAL KURMAK – WATAN

SINIRLARIN ÖTESİNDE HAYAL KURMAK ... WATANNIN KURULUŞUNDAN BU YANA 15 YIL GEÇTİ

Sınır Tanımayan bir hayal ve sınırsız bir hırsla 2006 yılında WATAN, insan ve insanlık uğruna yola çıktı. Hoşgörü, saygı ve sosyal adalete dayalı onurlu bir vatanın geleceğini yaratmak istediler. Gönüllüler ilk mumları Suriye İş Kulübü ile birlikte yaktılar: diasporadaki Suriyeli profesyonellerden ve iş adamlarından Suriyelileri birçok alanda etkileyecek yetenekler geliştirme ve sosyal ağlar kurma çabası.

2011’in gelişiyle birlikte, bu ekiplerin sonuçları üç girişimle sonuçlandı.

Suriye Rüyası girişimi, gençlerin olumlu değişim arzusunu ve herkes için fırsatların mevcut olduğu hak ve özgürlüklerden yararlanan bir vatan hayallerini yansıtan ilk girişim oldu.

İkincisi, Syan’ın sahadaki aktif kuruluşlar arasında koordine etme ve Suriye sivil toplumunda insani iş verimliliğini geliştirme girişimiydi, böylece tüm üyeler cinsiyetleri, dinleri veya ırkları ne olursa olsun etkin ve olumlu bir şekilde katılabilecekti. Bu topluluk, dünyanın dört bir yanındaki bölgelerde 20 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren bu gönüllü grupların yardımıyla ilk adımlarını atmaya başlamıştı. Halkı arasında sivil ve toplumsal farkındalıkla parlayan bir gelecek vizyonu vardı.

Bu deneyimlerin bir sonucu olarak, çabalar Haziran 2012’de Watan’ı resmen başlatmak için güçlerini birleştirdi! Toplumların inşası ve geliştirilmesi ile ilgili uzmanlaşmış kurumlar için bir şemsiye sistem olarak WATAN kuruldu. Bunu, projeye emek veren pek çok Suriyeli’yi barındırmak için dünyanın farklı yerlerine dağıtılan bir çok ofis açarak yaptılar.

Bu noktada Suriye’deki durum endişe verici bir biçimde hızlanmaya başlamıştı. Böylece WATAN, geliştirdiği temel ilkelere dayanan kapsamlı bir insani müdahale planı başlattı: toplumun temellerini oluşturmak ve sürdürmek için eğitim ve gelişimin desteklenmesi. Bunu göz önünde bulundurarak, yararlanıcılarına sürdürülebilir bir şekilde ulaşmak ve insani yardım çalışmalarını ilerletmeye etkin bir şekilde katkıda bulunmak için yerel ve uluslararası ortaklarının çevresini genişletmeye çalıştılar.

Bu kararlılık, sabır ve uyumlu çabalarla WATAN, bugün 15. yılını, tüm etnik, dini ve ulusal bağlılıklara sahip Suriye toplumlarında yeniden canlanma sağlamak için uzun bir süreç içinde tamamlıyor.

19 milyondan fazla yararlanıcı ve 150’den fazla yenilikçi projeyle bugün, Watan’ın 15 yılı aşkın başarılarından gurur duyuyoruz. Bu kutlu yolculukta bize gösterdiğiniz çaba ve desteğiniz için içtenlikle teşekkür ederiz, sizlere minnettarız. Bu rüyayı seninle tamamlayalım.

DECLINE