SÜRDÜRÜLEBILIR SU VE SANITASYON PROJELERI VE SU ELDE ETMEK IÇIN GELENEKSEL ARAÇLARı ORTADAN KALDıRMAK – WATAN

SÜRDÜRÜLEBILIR SU VE SANITASYON PROJELERI VE SU ELDE ETMEK IÇIN GELENEKSEL ARAÇLARı ORTADAN KALDıRMAK

“Suriye’nin kuzeybatısında su ve sanitasyon sektörlerinin desteklenmesi ve kamp koordinasyonu” projesi 7 ay önce SCHF ile ortaklaşa başladı.WATAN o zamandan beri Halep’in kuzeybatısındaki Atareb bölgesindeki Babka, Kafr Nasih ve Abyan Samaan köylerinin her birinde su istasyonları işletiyor, su klorlama seviyelerini izliyor, steril suyun gelişini sağlamak için su hatlarının derhal bakımını sağlıyor ve istasyonları çalıştırmak için yakıt sağlıyor.Projeden yararlanıcıların tahmini sayısı 101.000 kişidir.

Geçen yılın Eylül ayında başlayan projede su şebekelerinin genişletilmesi, Babka, Kafr Nasih ve Abyan Samaan’ın her birinde pompa istasyonlarının rehabilitasyonu ve Abyan Samaan, Babaka ve Darat Azza köyleri için sanitasyon ağlarının genişletilmesi yer aldı. İstasyonlara geçen Mart ayı 20040 litre dizel ve 236,5 kg jeneratör yağı, jeneratörler için 11 set yağ filtresi tedarik edildi. Proje ile iki aşamada hijyen malzemeleri dağıtılarak kirli suyun bertarafının maliyet yükünün hafifletilmesi ve hedeflenen alanlarda kişisel hijyenin artırılması hedefleniyor.

Proje hedefleri, köylerdeki çatışma ve göreceli istikrar nedeniyle nüfus enflasyonu ve düşük gelirli ailelere, özel gereksinimli insanlara ve dullara yardım etmek için yerel konseylere destek verilmemesi nedeniyle hedeflenen köylerde acil ihtiyaç talebine dayanıyordu.Bu müdahale, özellikle COVID-19’un yayılmasıyla birlikte, ihtiyaç duyan insanlar için su hizmetlerini güvence altına almayı ve sanitasyon ağları aracılığıyla hijyeni iyileştirmeyi amaçladi.

Bu müdahalenin ardından eski kanalizasyon hatları nedeniyle yaşanan sorunların azalması ve yeni hatların doğrudan bağlanması nedeniyle çalışmaların tamamlandığı köylerde sonuçlar ortaya çıkmaya başladı.Yeni ağlar, steril suyun köylerdeki tüm sakinlere ve yerinden edilmiş insanlara ulaşmasını sağlıyor ve bu nedenle su sağlamak için kullanılan tanklara artık ihtiyaç duyulmiyor.

DECLINE