SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK 16 GÜNLÜK – WATAN

SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK 16 GÜNLÜK TOPLUMSAL CİNSİYETE DAYALI ŞİDDETLE MÜCADELE KAMPANYASI

”Eşitlik Kuşağı Tecavüze Karşı Duruyor” başlığı altında WATAN Örgütü, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım tarafından finanse edilen ortağı GOAL ınternational ile iş birliği ve destek içinde.

Katılımcı sayısı 350’yi aştı ve etkinlikte özellikle cinsiyete dayalı şiddetin sebepleri ve sonuçları, aile ve toplum üzerindeki sosyal, ekonomik, sağlıksal ve psikolojik etkilerinin yanında küresel kampanyanın tanımlanması, bunun yanında katılımcıları kadına karşı şiddetin devamına neden olan ayrımcılığın engellenmesi konusunda katılımcılar motive edildi ve mültecilerin Türkiye’deki yasal evlilik ve boşanma konularında bilgilendirildiği özel bir seans gibi pek çok aktivite gerçekleştirildi.

Kadına yönelik şiddeti önleyen 16 Gün kampanyası, Birleşmiş Milletler tarafından 1991 yılında başlatılan ve dünyadaki kadın ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddete karşı mücadele etmeyi amaçlayan küresel bir kampanyadır. Kampanya 25 Kasım’da, Uluslararası Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması Günü’nde başlayıp, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’ne kadar sürüyor.

DECLINE