WATAN İDLİB’DE AKDENİZ ANEMİSİ HASTALARININ TEDAVİ OLACAĞI İLK MERKEZİ AÇTI – WATAN

WATAN İDLİB'DE AKDENİZ ANEMİSİ HASTALARININ TEDAVİ OLACAĞI İLK MERKEZİ AÇTI

İdlib’deki Akdeniz anemisi hastalarının acısını hafifletmek için İdlib’deki ulusal hastanenin yanı sıra WATAN Vakfı’nın tıp merkezi (Kheir 3). Bu merkez, alanında uzman doktorların gözetiminde hizmet vermektedir. Bu merkez, Suriye’de başlayan savaştan sonra, Akdeniz anemisi hastalarının uzun süreli tedavi görmesine yardımcı olan yüksek teknolojili ekipmanları içerdiğinden, İdlib’de türünün ilk örneğidir.

Kheir merkezi üç bölümden oluşuyor: ilk bölüm İdlib’deki tek merkezi kan bankası. Bu banka, İdlib içindeki hastanelere ve tıp merkezlerine güvenli kan sunmaktadır. Kan bankamız 7 gün 24 saat çalışmaktadır. İkinci bölüm, ilaçlara ek olarak periyodik kan transfüzyonu dahil olmak üzere Akdeniz anemisi hastalarına tam bir yardım sunmaktadır. Bu ilaçları hastalara sunan tek merkez bu merkezdir.

Akdeniz anemisi hastaları 12 saat aralıksız hipodermik iğne takmak zorunda oldukları için periyodik kan nakline ihtiyaç duyarlar! Kheir Merkezi’ne tıbbi testler için merkezi bir laboratuvar sağlandı. Bu laboratuvar, kan hastalıklarının test edilmesi ile ilgili Elisa cihazları ve Akdeniz anemisi hastalarının özellikle yakınları için teşhis edilmesinde kullanılan “hemoglobin elektroforezi” elektrikli cihazları gibi ileri teknoloji ekipmanlarla donatılmıştır.

Açıldığı günden bu yana bu merkezin yararlanıcı sayısı 1213 kişiye ulaştı. Bu merkez açılmadan önce Akdeniz anemisi hastaları tedavi için seyahat etmek zorunda kalıyordu. Ancak bu merkezin açılmasından sonra seyahatten, masraflarından ve tehlikelerinden tasarruf ettiler. WATAN Vakfı, ulaşılan tüm bölgelerde tüm Suriye vatandaşlarına eşit sağlık hizmeti sunmaktadır. Hizmetleri, Akdeniz anemisi hastaları da dahil olmak üzere, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz tıbbi yardım sunan tüm topluluk gruplarını içerir.

DECLINE