Yurdundan edilen Um Thabet’in barınak ve gıda desteğine ulaşma hikayesi…. – WATAN

Yurdundan edilen Um Thabet’in barınak ve gıda desteğine ulaşma hikayesi….

70 yaşındaki Um Thabet , milyonlarca Suriyeli gibi yıllardır süren savaştan ve yaşanan dehşetten bitkin düşmüştür. Aslen Al Fatirah’lı olan Um Thabet, güven içinde bir hayat sürüyordu. Ancak acımasızca süren bombalamalar nedeniyle yurdunu terk etmek zorunda kaldı. Yaşadığı yeri terk etmek zorunda kalan yaşlı kadının, kendi yaşamını sürdürebilmek için atıldığı bu yolculukta, talihsizlikler ve felaketler eksik olmadı. İlk model olan Vatan yaşam kampına ulaşana kadar harap olmuş çadır kamplarda yoksulluk çekmeye devam etmiştir. Yaşam koşullarından yoksun, yıpranmış çadırlar yerine, insana yakışır bir yaşamı garanti eden prefabrik konutların yer aldığı Ariba’da yaşamaya başlamıştır.

Saha ekiplerimiz REAL’ler ile koordineli bir şekilde çalışarak Um Thabet’e ulaştı.70 yaşındaki yaşlı kadına ve bahsi geçen kamp sakinlerine gıda paketi yardımı yapıldı.

VATAN ekipleri, gıda güvenliğini artırmak amacıyla Suriye’nin kuzeybatısındaki dört kampta (VATAN model kampı I – Mutassimoun – Al-Bayada – Kafr Zita IDP) REAL’lerin desteğiyle aylık 654 gıda paketi dağıtımını, gıdaların yüksek fiyatlarına rağmen gerçekleştirdi. Bu nedenle, yaşamın en temel gereksinimlerinden yoksun kamplarda yaşayan ailelerin en basit ihtiyaçlarının karşılanması için  hepimiz VATAN ailesine katkıda bulunmalıyız.

DECLINE