News – WATAN

SON HABERLER

30 Eyl

“Ahlan Simsim” Suriye’nin kuzeybatısında sağlam bir eğitim ortamı yaratan öncü bir projedir

Suriye’de uzun yıllar süren savaş, Suriye’nin kuzeyindeki yüz binlerce çocuk arasında büyük bir kargaşa yarattı, bu rahatsızlıklar onların sağlıklı ve


30 Eyl

Salqin’deki Tıbbi WATAN 4 Merkez’deki nitelikli hemoglobin analiz cihazı

Salqin Kan Bankası (WATAN 4 Merkezi) tüm kan ürünlerini (tam kan – plazma – trombosit) dağıtarak hizmet vermektedir. Tesis ekibinin kan toplama


30 Eyl

Daha iyi ve kaliteli sağlık hizmetleri sunmak.. Yeni görünümde WATAN 1 Merkezi

Tallil al-Sham bölgesindeki birincil sağlık merkezi (WATAN 1 Merkezi), kasaba ve çevresindeki kamplarda farkındalık turları düzenleyen toplum sağlığı


30 Eyl

WATAN 3 Tıp Merkezi İdlib’deki kan hastalarının ihtiyaçlarını ücretsiz karşılıyor

İdlib’deki WATAN 3 Merkezi’ne bağlı bir kan bankası, tüm kan ürünlerinin (tam kan – plazma – trombosit) dağıtımında hizmet veriyor. Tesis ekibi, ücretsiz


30 Eyl

“El-Amal Ortopedik Cerrahi”, Suriye’nin kuzeyindeki insanlara tıbbi hizmetler sunan niteliksel olarak uzmanlaşmış bir hastanedir

El-Amal Ortopedi Hastanesi, Suriye’nin kuzeyindeki en iyi hastanelerden biridir. Laboratuar testleri ve ücretsiz ilaç temini gibi diğer sağlık


30 Eyl

Güneş enerji sistemleri Ariha’lıların su ihtiyacını nasıl karşıladı?

Kuzey Suriye’de yer alan kamplarda yaşayanlar, en önemli ihtiyaç olan su sıkıntısı ile karşı karşıya kalarak zor koşullar içinde kamplara uyum sağlamaya


30 Eyl

VATAN’ın Kafr Jals Kampında Gerçekleştirdiği Çok Sektörlü Yardımlar

VATAN, Kafr Jals’taki ikinci VATAN model kampında çok sektörlü bir proje başlattı. Projeler üç ana başlığa ayrıldı : FSL, CCCM ve Sağlık. Vatan ekibi, projenin öncelikleri doğrultusunda yurdundan


30 Eyl

Sürdürülen yaşam hizmetleri onlarca kamp için yeterli mi?

Suriye’nin kuzeyinde yer alan kamplar, her yıl yaz kış birbirini takip eden zorlu ve ardışık koşullardan geçiyor.
Yaşadığı bölgeleri terk etmek zorunda kalan bu ailelere yardım


30 Eyl

Temizlik hizmetleri ve bilinçlendirme kampanyaları yerinden edilmiş binlerce aileyi nasıl kurtarıyor?

Su, insanoğlunun yaşaması için en önemli ihtiyaçlarından birisidir ve kamplarda yaşam koşullarının zor olması nedeniyle su ihtiyacı artmaktadır. Çünkü kamptaki


30 Eyl

Yurdundan edilen Um Thabet’in barınak ve gıda desteğine ulaşma hikayesi….

70 yaşındaki Um Thabet , milyonlarca Suriyeli gibi yıllardır süren savaştan ve yaşanan dehşetten bitkin düşmüştür. Aslen Al Fatirah’lı olan Um Thabet, güven içinde


23 Kas

MİLLETİN ACİL MÜDAHALESİ

WATAN, tümü İdlib’in kuzey kırsalında bulunan Harem, Maarat Al Akhwan, Batabo, Ad Dana bölgelerindeki 14 kampta UNICEF ile ortaklaşa çalışmaya devam ediyor. Bu çalışma Su, Sanitasyon ve Hijyen kampanyasıyla birlikte acil müdahale projesinin bir parçasıdır. WATAN, kamplarda içme suyu sağlamaya devam ediyor, su kapları ve tanklarındaki klor seviyelerini takip ediyor, bu da kişisel ve kamu hijyenini artırıyor ve insanların maddi yükünü azaltıyor.


23 Kas

WATAN, TOFEL, ICDL ve TOMER HİBELERİNE KABUL EDİLEN ÖĞRENCİLERİ TEBRİK EDER‎

WATAN, bir süre önce WATAN sayfasında yayınlanan TOFEL, ICDL ve TÖMER hibelerine kabul edilen öğrencileri tebrik eder. Ayrıca, seçim sürecinde kullanılan seçim kriterlerini tüm başvuru sahipleriyle paylaşmak istiyoruz.


23 Kas

DOĞU GUTA İÇİN DAYANIŞMA TOPLANMASI

WATAN’ın Gaziantep’te düzenlediği Doğu Guta için bir saat süren oldukça başarılı dayanışma toplantısına Cuma namazının ardından yüzlerce Türk ve Suriyeli katıldı. Şu anda Doğu Guta’ta yaşanan katliamları ve ihlalleri kınamayı amaçlıyor.


23 Kas

DOĞU GUTA’YA HIZLI ACİL MÜDAHALE

WATAN’ın Doğu Guta krizine yönelik acil müdahalesinin bir parçası olarak. Mart ayının başından bu yana Duma, Zamalka, Ain Tarma, Madira, Bait Sawa ve Güney bölgesindeki kamplarda, barınaklarda kalan 3370’den fazla haneye gıda sepetleri dağıtıldı.


23 Kas

GAZİANTEP’TE ‘İLETİŞİM BECERİLERİ’ EĞİTİMİNE İLİŞKİN GERİ BİLDİRİM

WATAN, 26-29 Mart tarihleri arasında Gaziantep’te 3 günlük iletişim becerileri eğitim kursunu tamamladı. Eğitim oturumunda aşağıdaki noktalar ele alındı:


23 Kas

WATAN GUTA ÇOCUKLARINI KURTARIN KAMPANYASINI BAŞLATTI

Doğu Gutah’taki durum ve artan yardım ve acil müdahale ihtiyacı nedeniyle WATAN, bölgedeki çocuklar için bağış toplamak için bir kampanya başlattı. Kampanya için ilk etkinliğimiz Kanada, Toronto’da gerçekleşti.


23 Kas

DOĞU GUTA ACİL MÜDAHALELERİ AİLELERE 2.700’DEN FAZLA YEMEK SUNDU

Doğu Guta’da etkilenen insanların gelmesinden sonra ekibimiz, İdlib kırsalında Maar Şorin ve Şeyh El-Baher kamplarını kurarak her iki kampa da çadır kurarak acil müdahale yardımına başladı. WATAN, Duma’daki ailelere 2.750’den fazla öğün verdi.


23 Kas

TÜRKİYE’DE HASTALIK BİLİNCİ

Bulaşıcı hastalıkların ve mikropların yayılması, Türkiye, Urfa’daki Suriyelilerin karşılaştığı temel zorluklardan ve WATAN’ı, bilgi desteği sağlamak için bölgeye bir farkındalık ekibi göndermeye teşvik eden etkenlerden biridir.


23 Kas

250 KİŞİLİK KAPASİTE GELİŞTİRME PROGRAMI

WATAN, öğretmenler, denetçiler ve idari personelden 250’den fazla erkek ve kadın kursiyeri hedef alan Atma Kampı Okullarının eğitim personeli için kapasite geliştirme programını başlattı. Eğitim, işbirlikli eğitim, aktif öğrenme, eğitimin zorlukları, çocuklar için yaşam becerileri, öğrenmesi eğlenceli, aktif yönetim ve ayrıca okul müdürleri için kapasite geliştirme dahil olmak üzere birçok kilit noktayı kapsıyordu.


23 Kas

WATAN, SURİYE İÇİNDE PSİKOLOJİK EĞİTİMİ TAMAMLADI.

Çocuklara yönelik psikolojik eğitim, WATAN’ın Suriye Yardımı’nda sağlık personeli aracılığıyla yürüttüğü Suriye içindeki en önemli eğitim programlarından biri olarak kabul ediliyor.


23 Kas

TÜRKİYE’DE GENÇLİK VE MİLLİ EGEMENLİK GÜNÜ ANMALARINI

250’den fazla kız ve erkek öğrencinin katılımıyla Türkiye’nin Reyhanlı ilçesindeki Jeel Okulu, Türkiye’de Gençlik ve Ulusal Egemenlik Günü’nü kutladı.


23 Kas

WATAN, YILLIK PERSONEL TOPLANTISINI ÜÇ GÜN BOYUNCA TÜRKİYE MERSİN’DE GERÇEKLEŞTİRDİ

WATAN’ın yıllık personel toplantısı, Türkiye, İngiltere, Irak ve Ürdün’den çalışanların bir araya gelmesi ve WATAN’ın hedeflerine nasıl ulaşılacağına, yararlanıcılara nasıl ulaşılacağına ve onlara en iyi yardımı nasıl sağlanacağına odaklanarak zorlukları tartışmaları için mükemmel bir fırsattı.


23 Kas

WATAN İDLİB’DE AKDENİZ ANEMİSİ HASTALARININ TEDAVİ OLACAĞI İLK MERKEZİ AÇTI

İdlib’deki Akdeniz anemisi hastalarının acısını hafifletmek için İdlib’deki ulusal hastanenin yanı sıra WATAN Vakfı’nın tıp merkezi (Kheir 3). Bu merkez, alanında uzman doktorların gözetiminde hizmet vermektedir. Bu merkez, Suriye’de başlayan savaştan sonra, Akdeniz anemisi hastalarının uzun süreli tedavi görmesine yardımcı olan yüksek teknolojili ekipmanları içerdiğinden, İdlib’de türünün ilk örneğidir.


23 Kas

WATAN, HATAY SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ İLE YENİ ANLAŞMA İMZALADI

Sağlık kümeleriyle ilgili insani yardımın uygulanmasını kolaylaştırmak ve Suriye’nin kuzeyindeki krizden etkilenen yararlanıcılara daha fazla tıbbi hizmet sunmak. WATAN Vakfı, Türkiye Hatay Sağlık Müdürlüğü ile bir dizi işbirliği protokolü imzaladı. Sağlık müdürlüğü temsilcisi Dr. Hüseyin Byram Oghlo, Afrin’deki Kheir ve Kafr Ganah Al-tibyan merkezlerini ziyareti sırasında bu protokolleri imzaladı.


23 Kas

ÇİFTÇİLERE BUĞDAY TOHUMU VE GÜBRE DAĞITIMI

WATAN, gıda güvenliği ve geçim kaynaklarını desteklemek için yaptığı en önemli müdahalelerden birinde SCHF / Ocha’nın desteklediği, İdlib Valiliği’nin Jericho bölgesindeki Mhambel ilçesine bağlı 15 köy ve kümede “Buğday mahsulünün katma değer zincirini destekleme” projesinin aşamalarını tamamlamaya devam ediyor.


23 Kas

WATAN VAKFI KADIN ÜRETİCİLERİ YETİŞTİRMEYİ NASIL BAŞARDI?

WATAN Vakfı Suriye’nin kuzeyindeki en önemli projelerden birine başladı. Bu proje, eğitim veren veterinerlerin tüm köylere seyahat etmelerini ve damızlık deneyimlerini geliştirmelerini sağlayarak Suriye hayvan zenginliğini desteklemeyi amaçlamaktadır.


23 Kas

SURİYEli ALTIN SIVI PROJESİNİN İLERLEYİŞİ HAKKINDA DAHA FAZLA BİLGİ EDİNİN

Zeytin mahsullerini yönetme eğitiminden yararlananlar Armanaz, Biatis, El-Şeyh bader, El-Şamat ve Hüsara’da 500 çiftçiye ulaştı. Proje ayrıca, yağ test etme yolları konusunda gelecekte eğitmen olmaları için on kişiyi eğitti ve rehabilite etti.Vakıf ayrıca, WATAN Vakfı’na bağlı Rahma Derneği’ndeki pazarlama komitesinin beş üyesi için zeytin pazarlama konusunda eğitim kursları verdi.


23 Kas

AFRİN’DEKİ EVLERİN YENİLENMESİ

“WATAN, Afrin kırsalında 200 konutun yenilenmesi için bir proje başlattı. Bu proje, barınma koşullarını iyileştirmeyi amaçlamakta ve vatandaşların acılarını azaltmayı amaçlamaktadır. Bu proje Sharran köyü, Khirbet Sharran köyü, Jaman köyü, Atme köyü, Fateyra köyü ve Kafr gana köylerinde yapıldı.”


23 Kas

WATAN’DAN, ÇOCUKLARIN OKULLARA GERİ DÖNMESİ İÇİN YENİ BİR PROJE

Binlerce Suriyeli çocuk savaş nedeniyle yıllarca ilköğretimden ayrıldı ve kendilerini sokaklarda buldu. UNICEF ve Saed Charity işbirliğiyle binlerce çocuğu okula geri döndürebildik.


23 Kas

İZMİR’DE SURİYELİLER İÇİN YENİ BİR TOPLUM MERKEZİ

İzmir’de, tahliye edilmiş 170 Suriyeli Watan’ın kurduğu yeni toplum merkezinden yararlanmaya başladı. Bu merkez Aralık ayında açılarak Suriyeli ve diğer tahliye edilmiş kişilere ve yönelik hizmetlerini sunmaya başladı.


22 Kas

“MERHABA SUSAM” PROJESİ KAPSAMINDAKİ FAALİYETLER

Pek çok Suriyeli çocuk, yaşadıkları istismar ve yerinden edilme sorunları sebebiyle zihinsel olarak baskı ve zorluklarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu sebeple, gelişimleri ve diğer insanlarla etkileşimleri negatif etkilenmektedir.


22 Kas

WATAN OKULU ÖĞRENCİLERİ OKULA GERİ DÖNÜYOR VE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

2019-2020 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte yerel ve mülteci Suriyeli öğrenciler İdlib ve Halep kırsalındaki daha güvenli okullara kaydoldu. WATAN ve ortakları, eğitim projeleriyle Türkiye, Afrin ve İdlib kırsalındaki WATAN okullarında yaklaşık 20.000 öğrenciye örgün eğitim vermek için çalıştılar.


22 Kas

ZEYTİN ÇİFTÇİLERİNE DESTEK PROJESİ SURİYE’NİN KUZEYİNDE HİZMET VERMEYE DEVAM EDİYOR

Kuzey Suriye, zeytin yetiştiriciliği ile bilinen bir bölgedir. Bu, bölgedeki birçok aile için önemli bir gelir kaynağı olmuştur.


22 Kas

SURİYE VE TÜRKİYE ARASINDA… WATAN BİR DİZİ EĞİTİM KURSUNU TAMAMLADI

WATAN, Gaziantep ve Hatay illerinde sivil toplum örgütlerinden 23’ü aşkın katılımcının huzurunda sunulan “Türkiye’deki İnsani Yardım Kuruluşlarının Çalışmalarında Hukuki Sorunlar” eğitim kursunu tamamladı.


22 Kas

SURİYELİ MÜLTECİLERE YÖNELİK 16 GÜNLÜK

”Eşitlik Kuşağı Tecavüze Karşı Duruyor” başlığı altında WATAN Örgütü, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım tarafından finanse edilen ortağı GOAL ınternational ile iş birliği ve destek içinde.


22 Kas

SİVİLLER HEDEF DEĞİLDİR

20 Kasım’da Suriye’nin kuzeyindeki Kah köyüne düzenlenen ve bölgedeki yerlerinden edilmiş sivillerin toplandığı yerleri hedef alan füze saldırısı, altı çocuk da dahil olmak üzere yaklaşık 12 kişinin ölümüne ve yirmiden fazla kişinin yaralanmasına neden oldu. Kah köyü, IDP (ülke içinde yerinden edilmiş kişi) kamplarının en yoğun bulunduğu bölgelerden biridir.


22 Kas

YENİ KONUTLAR, GÜVENLİĞİ ARTIRMAK İÇİN KALİTELİ HİZMETLER SUNMAKTADIR

Savunmasız ve etkilenenlere destek sağlamaya devam etmek için WATAN, UNOCHA ile ortaklık kurdu ve şu anda güvenli barınağı olmayan 3000 kişiye kadar yerinden edilmiş 500 aileye ev sahipliği yapmak için 500 yeni konut birimi sağladı.


22 Kas

WATAN’IN TÜRKİYE’DEKİ İZMİR DEPREMİNİN MAĞDURLARINA TEPKİSİ

Suriye’de ve Türkiye’de yaşanan insani krizler karşısında mülteciler, yerlerinden edilmiş kişiler ve ev sahibi topluluklarla ilgili acil müdahale söz konusu olduğunda WATAN en hızlı ve önde gelen kuruluşlardan biri olarak kabul edilmektedir.


22 Kas

SAĞLIK İSTİKRARINI TEŞVİK ETMEK İÇİN YENİ SU VE SANİTASYON MÜDAHALELERİ

WATAN, bulaşıcı hastalıkların ve salgın hastalıkların yayılmasını sınırlamak amacıyla güvenli, sağlıklı ve istikrarlı bir ortam sağlamak için kişisel hijyeni arttırmanın gerekliliğine inanmaktadır.


22 Kas

EN ÇOK İHTİYACI OLAN AİLELERİ DESTEKLEYEN PROJEDE YENİ BİR AŞAMA

Suriye’nin kuzeybatısındaki “Savunmasız yerlerinden edilmiş Aileler için Gerekli Barınak Malzemelerinin Dağıtımı” projesinin yeni aşamasının başlamasından bu yana üç ay geçti.


22 Kas

SÜRDÜRÜLEBİLİR SU VE SANİTASYON PROJELERİ

”Suriye’nin kuzeybatısında su ve sanitasyon sektörlerinin desteklenmesi ve kamp koordinasyonu” projesi 7 ay önce SCHF ile ortaklaşa başladı.


22 Kas

SURİYE’NİN KUZEYBATISINDAKİ TÜM HAYVANLARIN PPR’YE KARŞI AŞILANMASI

Mart ayı ortalarında WATAN,savunmasız ailelerin beslenmesini ve geçim kaynaklarını iyileştirme taahhüdünün bir parçası olarak, hayvancılığı korumak ve insanların geçimini desteklemek için Suriye’nin kuzeybatısındaki


17 Kas

WATAN MOBİL SAĞLIK HİZMETLERİ YENİ KAMPLARA ULAŞTI

Mobil kliniklerin uzak ve ulaşılması zor kamplarda tıbbi hizmetler sağlamada yarattığı olumlu etki nedeniyle, WATAN, Molham Gönüllülük Ekibi ile ortaklaşa, tıbbi hizmetlerin kapsamını genişletmek için yeni bir mobil klinik kurdu.


17 Kas

YAKINDA AÇILACAK 4 SAĞLIK MERKEZİ VE BİR KAN BANKASI

Suriye’nin kuzeyinde devam eden kriz ve hedefli bombalar nedeniyle birçok hastane, klinik ve tıp merkezi tahrip olmuş ve sağlık hizmetlerinin standardı büyük ölçüde kötüleşmiştir. Watan, Suriye çevresinde çok sayıda sağlık merkezi kurarak durumu iyileştirmek ve gerekli tüm sağlık hizmetlerini sağlamak için aktif olarak çalışıyor. NORWİCH örgütü ile işbirliği içinde Watan 1 Tallil Al-Sham, Az az, Watan 2 Marea, Watan 3 İdlib Medine ve Watan 4 Salqin olmak üzere 4 merkez sağlanmıştır.


17 Kas

KAFR JANNAH MERKEZİ: ÇEŞİTLİ SAĞLIK HİZMETLERİ

Sağlık merkezleri aracılığıyla sağlık hizmeti sunma konusundaki önceki başarılarına benzer şekilde WATAN, yeni bir sağlık merkezi kurmak için Halep Sağlık Müdürlüğü ve Küresel Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği içinde çalışmıştır. Genel, İç, Çocuk, Kulak Burun Boğaz, Ortopedi, Diş ve Üreme sağlığı olmak üzere sağlık hizmeti vermektedir.


17 Kas

BAKICILARIN KRİZLERİ YÖNETMELERİNE YARDIMCI OLMAK

Suriye’deki birçok küçük çocuk, gelişimlerini tehdit eden büyük kargaşa ve zorluklara maruz kalıyor ve yetiştirme ve sosyal gelişimdeki bu dengesizliği gidermek ve çocukların fiziksel ve entelektüel gelişimine desteğini sürdürmek amacıyla WATAN, faaliyetlerini bakıcıların rehabilitasyonu için geliştirilen Ahlan Susam projesi aracılığıyla uygulamaya devam ediyor.


17 Kas

YERİNDEN EDİLMİŞ 60 AİLENİN KRİZİNE SON VERİLMESİ

Suriye’de 2011 yılında başlayan çatışmanın bir sonucu olarak, birçoğu askeri operasyonlar nedeniyle yıkıma uğrayan pek çok konut kullanılmaz hale geldi. Bölgedeki yerel konseyler ve girişimlerle birlikte çalışan WATAN, büyük bir kısmı şu anda yaşanabilir olmadığından, binaların durumunu değerlendirmeyi amaçlayan anketler gerçekleştirdi.


17 Kas

İHTİYACI OLAN AİLELERİ BARINDIRACAK ACİL DURUM SEPETLERİ VE ÇADIRLAR

Barınak, kriz zamanlarında, özellikle de insanların koşullarının kötüleştiği durumlarda hayatta kalmak için hayati öneme sahiptir. WATAN, UNHCR işbirliğiyle Halep ve İdlib valiliklerine denetimli olarak 25.000 barınak sepeti dağıtmayı ve 12.000 çadır kurmayı ve 6.000 çadır için destek kurmayı planlıyor.


17 Kas

KAMPLARDAKİ HASTALIK BÖLGELERİNE NASIL ULAŞACAĞIZ?

Kamplardaki kötüleşen sağlık durumunun bir sonucu olarak, hijyen konusunu yeniden vurgulamak için acil bir ihtiyaç var. Bu tüm insanlar, özellikle kamusal, kalabalık ve güvensiz ortamlarda yaşayan kamp sakinleri için hala bir korku kaynağı olan COVID-19 virüsünün yayılmasının bir sonucu. WATAN bu sorunla, sorun yaşayan tüm bölgelerde derhal uygulanması gereken yeni çalışmaların başlatılmasıyla mücadele etmeye karar verdi.


17 Kas

TOHUMDAN EKMEĞE İNSANI DÖNÜŞTÜREN BİR PROJE

On yıldır devam eden bir krizden muzdarip bir ülkede, Suriye’nin içinde oldukça zor yaşam koşulları var. Özellikle buğday üretiminde ve insanların temel gıdası olan ekmeğin sağlanmasında ve gıda güvenliğinin artırılmasında zorluklar gözlemlenmektedir. Bu boşluğu doldurmak için WATAN, Suriye’nin idari olarak İdlib iline ait olan Mahbil ilçesi ve Eriha bölgesindeki 15 köyde hedeflenen bölgelerde buğday çiftçileriyle bir dizi odaklanmış görüşme gerçekleştirdi. WATAN odak grupları aracılığıyla buğday çiftçilerinin karşılaştığı engelleri; buğday üretim zinciri boyunca doldurulması gereken boşlukları; Bu hayati sektörün güçlü ve zayıf yönlerini belirlemenin yanı sıra, kurtarılan bölgelerde gıda güvenliğinin en önemli bileşenlerinden biri olarak güçlendirmenin yolları belirledi.


17 Kas

SINIRLARIN ÖTESİNDE HAYAL KURMAK

Sınır Tanımayan bir hayal ve sınırsız bir hırsla 2006 yılında WATAN, insan ve insanlık uğruna yola çıktı. Hoşgörü, saygı ve sosyal adalete dayalı onurlu bir vatanın geleceğini yaratmak istediler. Gönüllüler ilk mumları Suriye İş Kulübü ile birlikte yaktılar: diasporadaki Suriyeli profesyonellerden ve iş adamlarından Suriyelileri birçok alanda etkileyecek yetenekler geliştirme ve sosyal ağlar kurma çabası.


17 Kas

KAMPLAR İÇİNDEKİ ZORLUKLAR KARŞISINDA WATAN

Suriye’de aileler artan sıkıntılardan kaçamıyor gibi görünüyor. Suriye’nin kuzeyindeki kamplarda hijyen ve yaşam kalitesinin arttırılması için acil ihtiyaç duyulan karmplarda, sağlık durumlarında bozulmalar yaşandı. Bu esas olarak septik tanklara bağlıdır: bunlar evlerde, işletmelerde ve şebekeden uzak diğer alanlarda atık su toplayan sistemlerdir. Kanalizasyon sistemi olmayan alanlarda yararlı bir alternatiftir, ancak kamplarda bu tanklardan özel olanlar, halka açık olanlar, açık veya kapalı olanlar olmak üzere oldukça fazla mevcut.


17 Kas

HİJYEN, YERİNDEN EDİLMİŞ KİŞİLERİ FİNANSAL OLARAK ZORLAR

COVID-19’un korkunç yayılımıyla birlikte sağlık durumu her geçen gün daha da kötüleşmeye devam ediyor. Bu nedenle, bu zamanlarda kişisel hijyen bilincini yayma ihtiyacı, yerinden edilenlerin bazı yüklerini hafifletmek için son derece önemli hale geldi ve bu amaçla büyük bir proje başlatıldı.


17 Kas

COVID-19 KAMPLARDA YERİNDEN EDİLENLERİ TEHDİT EDİYOR

Suriye’nin kuzeyindeki yüz binlerce aile, kamplardaki sağlık durumunun kötüleşmesi nedeniyle – özellikle de COVID-19’un yayılmasıyla – acı çekiyor. Bu nedenle, bu zamanlarda kişisel hijyen bilincini yayma ihtiyacı, yerinden edilenlerin bazı yüklerini hafifletmek için son derece önemli hale gelnmiş ve bu amaçla büyük bir proje başlatılmıştır. Bu çalışma kampları: Afamea, Al-Baraka, Shohada’ El Janoub, Al-Buz, Al-Burj Al-Yamama, El-Salim, Cebel El-Hoss, Ajyal, Al Abyadh Al-Qadeem, El-Al Abyadh-Deneyim, El-Necmin, Wadi Al-Ain Tajamo El-Sahra, El-Musa, Sher Maghar, El-Maqla, El-Saqia, El-Youssef ve Nahnu Maa’yapıldı. Bu kampların hepsi şu bölgelerdedir: El Dana, Kafr Lusin, Babsaqa, Sarmada, Batboy, Hazano, Kafr Daryan Terman ın, Burj Nemra.


17 Kas

WATAN MERKEZİ’NİN HİZMETLERİ

Kuzey Suriye sakinleri, kendilerini hedef alan bombalamalar sonucu hastanelerin, kliniklerin ve tıp merkezlerinin tahrip olması nedeniyle çalışmayan bir altyapıya sahip bir sağlık sisteminin ortasında büyük acı çekiyorlar. Sağlık durumu, özellikle sağlık sistemi üzerindeki baskıyı artıran Covıd-19’un yayılmasıyla kötüleşiyor. WATAN, gerekli tüm sağlık hizmetlerini sunma gayretiyle sağlık merkezleri kurarak bu yönüne büyük özen göstermiştir.


17 Kas

CİNSEL İSTİSMARI ENGELLEMEK İÇİN BİRLİKTE ÇALIŞMAK

Ülke içinde yerinden edilmiş kişilerin karşı karşıya kaldıkları güvenlik riskleri krizler sırasında şiddetlenmekte ve onlara karşı ayrımcılık ve sömürünün sıklığı artmaktadır. Bu nedenle, WATAN bununla başa çıkmak için bir proje üstlenmiştir: kamp sakinleri için cinsel istismar ve sömürüye karşı korunma konusunda oturumlar düzenlemek ve ayrıca WATAN’ın hizmet verdiği toplulukların üyeleri için ilgili eğitimler düzenleyerek projenin amaçlarının sürdürülebilirliğini sağlayacak temas noktaları oluşturmak. Ek olarak, WATAN ve WATAN’ın ağına bağlı kuruluşların kadroları IOM ile iş birliği içinde İdlib ve Harem bölgelerindeki 15 kampta eğitiliyor.


17 Kas

YERİNDEN EDİLME YÜKLERİNİ HAFİFLETEN SIĞINAK

Barınma, krizler sırasında hayati bir hayatta kalma aracı olduğundan WATAN, kötüleşen sağlık ve yaşam koşulları ışığında, Suriye’nin kuzeyindeki yoksul ailelerin barınmasıyla ilgili tüm sorunları çözmeye çalışmaktadır. Bu noktadan hareketle WATAN, UNHCR ile iş birliği içinde, yerinden edilmiş ve bu durumun zor koşulları altında yaşayan ailelere temel barınma malzemelerinin dağıtılmasını amaçlayan projeyle, Halep ve İdlib valiliklerinde barınma sepetleri ve kurulum ve denetimleri ile birlikte çadırlar dağıtıyor. 32.500 adet sepet, 19.500 adet çadır ve çadırlar için 16.000 adet döşemeye dağıtılmaktadır.


21 May

WATAN OKULU ÖĞRENCİLERİ OKULA DÖNÜYOR VE EĞİTİMLERİNE DEVAM EDİYOR

2019-2020 akademik yılının başlamasıyla birlikte, Suriyeli öğrenciler hem yerel hem de mülteciler İdlib ve Halep kırsalındaki daha güvenli okullara kaydoldu. Eğitim projeleri aracılığıyla WATAN ve ortakları,


21 May

Yeni konut üniteleri güvenliği artırmak için kaliteli hizmet vermektedir

Watan, savunmasız ve en çok etkilenenlere destek sağlamaya devam etmek için UNOCHA ile ortaklık kurdu ve şu anda güvenli bir barınak olmadan 3000 kişiye kadar, yerinden edilmiş 500 aileye ev sahipliği yapmak için 500 yeni konut sağladı.


21 May

WATAN’dan İzmir’deki depremin türkiye’deki depremzedelere tepki

WATAN, Suriye’deki ve Türkiye’deki insani krizler karşısında mülteciler, yerinden edilenler ve ev sahibi topluluklarıyla ilgili acil müdahale söz konusu olduğunda en hızlı ve en önde gelen kuruluşlardan biri olarak kabul edilir.


21 May

Önde gelen projelerimizin izinden gitmek: Sağlık istikrarını desteklemek için yeni su ve sanitasyon müdahaleleri

WATAN, bulaşıcı hastalıkların ve salgın hastalıkların yayılmasını sınırlamak için güvenli, sağlıklı ve istikrarlı bir ortam sağlamak için kişisel hijyenin artırılmasının gerekliliğine inanmaktadır. Bu, özellikle


21 May

En çok ihtiyaç sahibi aileleri destekleyen projede yeni aşama

Suriye’nin kuzeybatısında “Savunmasız Yerinden Edilmiş Aileler İçin Temel Barınma Malzemelerinin Dağıtımı” projesinin yeni safhasının başlatılmasının üzerinden üç ay geçti.Projede 18 bin ek aile veya yaklaşık 90 bin kişi hedefleniyor.


21 May

SÜRDÜRÜLEBILIR SU VE SANITASYON PROJELERI VE SU ELDE ETMEK IÇIN GELENEKSEL ARAÇLARı ORTADAN KALDıRMAK

Suriye’nin kuzeybatısında su ve sanitasyon sektörlerinin desteklenmesi ve kamp koordinasyonu” projesi 7 ay önce SCHF ile ortaklaşa başladı. WATAN o zamandan beri Halep’in kuzeybatısındaki Atareb


21 May

tüm hayvancılığın bağışıklanması

WATAN, savunmasız ailelerin diyetini ve geçim kaynaklarını iyileştirme taahhüdünün bir parçası olarak Mart ayı ortasında, hayvancılığı korumak ve insanların geçimini desteklemek için Kuzeybatı Suriye’nin tüm bölgelerindeki koyun ve keçileri PPR’ye karşı aşılamayı tamamladı. Kampanya ortak kuruluşlarla ve FAO’nun desteğiyle yapıldı.


DECLINE